Een boon voor A

Mosquito In The Room werkt samen met partners Let Us, BioPolder, Rurant en Sense aan een duurzame eiwitshift in Antwerpen.
Dit project loopt van 2022 tot 2024 en heeft de steun van Vlaamse Overheid.

We experimenteren met lokale peulvruchten, faciliteren nieuwe ketensamenwerkingen en zetten meer plantaardige en innovatieve gerechten op het menu in de Antwerpse horeca, en bij buurtrestaurants & bedrijfscatering. 

Hiermee bereiken we een effectieve milieu- en gezondheidsimpact. En verhogen we het bewustzijn dat smaak, gezond en duurzaam hand in hand gaan!

 

🧆 Doel 1: meer plantaardige en innovatieve eiwitten in grootkeukens, buurtkeukens en horeca

Samen met sociale cateraar Sense en met 20-tal Antwerpse restaurants exploreren we hoe we de Antwerpenaar kunnen verleiden met lekkere plantaardige gerechten. Via inspirerende begeleidingstrajecten voor grootkeukens en horeca, werken we toe naar een duurzame menukaart. Zo zorgen we voor heerlijke, gezonde gerechten, met een reductie van de CO2 voetafdruk! Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt, integendeel.

Benieuwd wie er meedoet?
Dit zijn ze: Blend, Bourla, Brasserie Anoot, Buur, Brewers’ kitchen, Chakana, De Mezzanine, Entrepot du Congo, Exter, Gusto, Hilton: Blend 32 – Kitchen & Bar, Kasteel Rivierenhof, Little BÚN – MAS, Mampoko, Park West, Sacchetti’s, ‘t Schipke aan de Nete, Thé o d’Or, Traiteur Tiptop.

Je vindt ze ook in dit downloadbare overzicht.

Ook getriggerd om mee te doen? Inschrijven kan nog door ons te mailen op mug@mosquitointheroom.be.

 

🌱 Doel 2: uitbouw van duurzame eiwitketens

Biopolder, de grootste bioboerderij van Vlaanderen, zet kikkererwten, linzen, sojabonen en rode bonen op het veld. Daarnaast houdt zij schapen en runderen via een circulair duurzaam kweekmodel.
We onderzoeken de (teelt)technische en commerciële uitdagingen van deze duurzame eiwitten en zoeken naar een stabiel, lokaal afzetmodel.
Op 29 augustus 2022 waren we te gast bij Biopolder voor een veldbezoek. Het artikel lees je hier.

 

🧩Doel 3: spelers uit de sector met elkaar verbinden tijdens een Vlaamse eiwittop

Op 12 december 2023 organiseerden we het Eiwitfestival voor professionals op Antwerpse bodem.
Er was veel netwerkopportuniteit, een uitgebreid programma, en heerlijke hapjes. De deelnemende restaurants werden in de kijker gezet en de beste resultaten werden bekroond. Het werd een dag waarop bijna alle Vlaamse spelers van de voedingsketen aanwezig waren! Was jij erbij?

Voor wie?

Alle horeca en landbouwers in regio Antwerpen

Category: