Goede zorg voor Gent, dat smaakt!

Met “Goede zorg voor Gent, dat smaakt” zet Mosquito In The Room, samen met FoodWIN en Erasmus Hogeschool Brussel stappen naar het verduurzamen van de ziekenhuissector. Dit doen we via een concrete voedingsaanpak met het AZ Sint-Lucas in Gent. Bovendien delen we aanpak en geleerde lessen in een online infosessie voor alle Vlaamse Ziekenhuizen.

Mes en vork zijn gericht op

💥 meer plantaardige eiwitten op het bord van de patiënten en personeel en

💥de vermindering van voedselverspilling

Dit betekent een win voor welzijn, gezondheid en milieu.

Met in de hoofdrol vier smaakmakers

  1. Goesting bij alle ziekenhuismedewerkers.

We luisteren naar wat er leeft. We voorzien workshops en sensibiliseren. Een bont kernteam van het AZ Sint-Lucas Gent neemt gedragen beslissingen.

  1. Haalbare en lekkere aanpassingen op het bord van patiënt en personeel.

Van smaak, tot logistieke haalbaarheid en financiële mogelijkheden, alle facetten van de maaltijd komen aan bod. En we implementeren acties tegen verspilling. We houden rekening met de problematiek rond ondervoeding en herstel.

  1. Aantrekkelijke nudging en communicatie.

We verleiden zowel patiënten als personeel naar het lekkere plantaardige aanbod, en zorgen voor een activerende communicatie.

  1. We delen alles.

In februari 2024 organiseerden we een Webinar voor de Vlaamse zorgsector.

Wil je graag proeven of zo’n project ook iets voor jou kan zijn? Stuur dan een mail naar mug@mosquitointheroom.be. We nemen dan geheel vrijblijvend contact met je op.

Dit project ontvangt de steun van de Gentse voedselstrategie, Gent en Garde.

👉 Speciaal voor de zorgsector: een handige brochure om aan de slag te gaan met de resultaten uit de praktijk.

Benieuwd? Vul je mailadres in en ga vandaag nog aan de slag!