Workshops

Je kan je bij ons terecht voor inspirerende workshops, die je op weg helpen naar slimmere voedselkeuzes.

De workshops zijn aangepast aan de doelgroep. Zowel op vlak van aanpak, als inhoud. Waarom?
Om je de gepaste handvaten aan te bieden, waarmee je meteen aan de slag kan binnen je professionele activiteiten.

Er zijn workshops voor bedrijven, horeca, grootkeukens, catering en de zorgsector:

💥 krachtig en relevant voor de doelgroep
💥 kies voor één workshop of voor het hele pakket
💥 online of live
💥 ca 1.5 uur, inclusief ruimte voor vragen

Voor workshops op maat geef je ons een seintje, dan zoeken we samen naar de exacte inhoud en vorm.

Meer informatie over de workshops

Workshops voor bedrijven & organisaties

Workshop – Weten is eten!

Kiezen voor plantaardige voeding, hoe doe je dat? Hoe zit het met de impact van een shift naar plantaardige voeding op je gezondheid en op het planeet? Waarom zou je deze shift willen maken? Waar moet je op letten? Welke betaalbare en lekkere producten kies je en waar kan je die vinden – lokaal, bij de supermarkt of groothandel?

 

Workshop – Eiwitten van de toekomst, pro’s en contra’s

We zien de alternatieven voor vlees en vis als paddenstoelen uit de grond komen. Denk maar aan kweekvlees, insecten, algen en innovatieve “burgers”. Maar hoe zit dat nu juist met al die nieuwe voedingsproducten? Wat is hun potentieel? Zijn ze wel gezond? En hoe zit het met hun impact voor het milieu?

 

Workshop – Duurzame vis en vlees, kan dat en wat zijn de opties?

Vis is lekker en gezond, maar smaakt toch een stuk minder goed als die niet duurzaam gevangen is. Maar kan dat eigenlijk wel: duurzame visvangst? Kunnen we (meer) voedsel uit de oceanen halen zonder deze volledig te degraderen? En bestaat er nu eigenlijk zoiets als duurzaam vlees?

Workshops voor grootkeukens, catering & horeca

Workshop – Weten is eten!

Kiezen voor plantaardige voeding, hoe doe je dat? Hoe zit het met de impact van een shift naar plantaardige voeding op je gezondheid en op het planeet? Waarom zou je deze shift willen maken? Waar moet je op letten? Welke betaalbare en lekkere producten kies je en waar kan je die vinden – lokaal, bij de supermarkt of groothandel?

 

Workshop – Creatief plantaardig, handvaten & smaakmakers

Deze workshop wordt gegeven door een plantaardige kok! Geen recepten maar wel veel tips en ideeën om lekkere plantaardige alternatieven te vinden voor de klassieke vlees- of visgerechten. Welke vleesvervangers scoren goed bij de klant? Hoe combineer je ze en welke smaakmakers gebruik je? Hoe ga je te werk voor lekker plantaardig broodbeleg?

 

Workshop – Verleid je klant, tricks voor communicatie & nudging

Alle werknemers en de kok(s) zelf worden de ambassadeur van de lekkere en duurzame gerechten! En we geven handige tip en tricks om goed te communiceren en om de klant te verleiden naar de duurzame gerechten! Alle aanbevelingen zijn gebaseerd op wat in de praktijk blijkt te werken!

Workshops voor ziekenhuis- en zorgsector

Workshop – Weten is eten!

Kiezen voor plantaardige voeding, hoe doe je dat? Hoe zit het met de impact van een shift naar plantaardige voeding op je gezondheid en op het planeet? Waarom zou je deze shift willen maken? Waar moet je op letten? Welke betaalbare en lekkere producten kies je en waar kan je die vinden – lokaal, bij de supermarkt of groothandel?

 

Workshop – Creatief plantaardig, handvaten & smaakmakers

Deze workshop wordt gegeven door een plantaardige kok! Geen recepten maar wel veel tips en ideeën om lekkere plantaardige alternatieven te vinden voor de klassieke vlees- of visgerechten. Welke vleesvervangers scoren goed bij de klant? Hoe combineer je ze en welke smaakmakers gebruik je? Hoe ga je te werk voor lekker plantaardig broodbeleg?

 

Workshop – Plantaardige voeding en kwetsbare doelgroepen

Gezonde en duurzame voeding in ziekenhuizen en zorginstellingen, het blijft een uitdaging. Aan de hand van de wetenschappelijke bevindingen én de gezondheidsaanbevelingen voor de zorgsector wordt een theoretisch kader én praktische handvaten gegeven voor een duurzame eiwitshift voor kwetsbare doelgroepen