Webinars

De shift van minder dierlijk naar meer plantaardig.

Webinars en seminaries met de nieuwste inzichten van sprekers uit de academische wereld en het werkveld.

 

AFGEROND – You’re the protein to my salad

Onze jongste webinar-reeks liep in januari 2022.

In 5 webinars verspreid over 2 weken praatten experts uit onderzoek en werkveld ons bij over de eiwittransitie. Inzichten uit gezondheid, duurzaamheid, communicatie en gedragsveranderingen kwamen er samen.

De reeks gemist?

We kregen antwoorden op vragen als: zijn plantaardige eiwitten altijd beter voor de gezondheid en voor het milieu? En waar moet je bij een dieetshift op letten? Hoe kunnen we zowel productie als consumptie verleiden tot meer plantaardige (en andere duurzame) eiwitten? Welke innovatieve eiwitten zijn er op de markt?  En wat is hun impact op milieu en gezondheid? En tenslotte, duurzame productie van vlees en vis: wat is er mogelijk en waar staan we nu?

Wat deelnemers en sprekers ervan vonden

‘De organisatie was super vlot, heel aangenaam om zo deel te nemen. En ook fijn om de opnames zo mooi beschikbaar te hebben.’ – Wouter Dieleman, MSC, spreker

 

‘We hebben met meerdere leden van The ProteInn Club genoten van jullie webinar reeks You’re the protein to my salad’. – Deelnemer 

 

‘Jullie bedankt voor de organisatie! Er waren inderdaad mooie overeenkomsten en verschillen tussen de sprekers. Nog veel voer voor discussie lijkt me.’ – Titus Ghyselynck, WWF België, spreker

Category: